DE CE NU ESTE INDICAT SĂ PREPARĂM PASTA DE ZAHĂR ÎN CONDIȚII CASNICE!!!
Folosirea pastei de zahăr preparată în condiții casnice este pentru unii o sursă mai ieftină de a face epilare. Dar se merită acest efort? Care sunt diferențele dintre pasta de zahăr preparată în condiții casnice și cea preparată în condiții de laborator?
Rupe firele de păr – Pasta de zahăr preparată în condiții casnice nu are proprietăți plastice care sunt necesare pentru îndepărtarea firelor de păr. Mai corect, firele sunt rupte și procedura de epilare trebuie repetată peste 1,5 săptămâni, în loc de 3-5 săptămâni cum ar fi normal. Mai mult decât atât firele rupte sunt mai dure, mai închise la culoare și astfel va fi foarte evidentă creșterea acestora.
Lasă vânătăi – În conformitate cu faptul că pasta de zahăr preparată în condiții casnice nu îți permite să ajungi la consistența de care ai nevoie, această pastă în majoritatea cazurilor se blochează în timpul lucrului și rămâne pe piele, astfel fiind greu de înlăturat. În procesul de înlăturare pielea se întinde de mai multe ori, astfel se rup capilarele și se formează vânătăi pe corp
Ocupă mult timp – Pasta de zahăr preparată în condiții casnice e foarte instabilă, ea poate fie să devină de o consistență prea moale fie să devină prea tare în timpul lucrului, astfel nefiind bune pentru utilizare. Aceste modificări rapide ce pot avea loc duc la o procedură mai îndelungată
Dificultatea – O persoană care nu cunoaște cum să folosească corect pasta de zahăr nu se va putea descurca fără instrucțiuni concrete oferite de un specialist. Utilizarea pastei de zahăr necesită și învățarea unor tehnici speciale, care nu pot fi asimilate în mod individual, fără o instruire adecvată.
Pericole neprevăzute – Pasta de zahăr preparată în cadrul laboratorului trece o mulțime de teste, apoi după ce obține aprobarea, aceasta poate fi scoasă în vânzare. Să ne imaginăm o cremă de corp, de față preparata în condiții de casă amestecând câteva ingrediente. Ați avea așteptări miraculoase de la aceasta? Cred că răspunsul este evident.
În fine, acesta este un articol general despre eventualele consecințe ale preparării pastei de zahăr în condiții casnice și nu este sută la sută că anume tu le vei suporta pe toate? Însă este bine să fii informată la maxim în această privința.
Dacă poate deja ai experiență în prepararea pastei de zahăr la domiciliu, sau cunoști alte secrete și eventuale pericole- te rog MULT, să dai dovadă de amabilitate și bunăvoință și să scrii despre asta într-un comnetariu mai jos. Las-să știe o lume întreagă!